ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe localităţi din ţară au lansat campanii ecologice

14:47 | 03.04.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/.  Autorităţile mai multor localităţi din ţară au lansat campanii de salubrizare şi amenajare, ce se vor desfăşura pe parcursul lunii aprilie, transmite MOLDPRES.

Pînă pe 28 aprilie, va derula luna de creare a spațiilor verzi şi salubrizare în municipiul Bălţi. Primăria oraşului a întocmit un plan de lucru, care include participarea tuturor organizaţiilor, instituţiilor publice, agenţilor economici şi cetăţenilor din localitate. Agenda lunii ecologice prevede şi curăţarea zonelor din preajma bazinelor acvatice din teritoriu – rîurile Răut, Răuţel, lacurile municipale Comsomolist, Ivanesco ş.a.

Pe durata campaniei de salubrizare, fiecare miercuri este declarată la Bălţi drept zi sanitară.

Mai multe acţiuni de amenajare sezonieră s-au desfăşurat sîmbătă şi în oraşul Căuşeni. Contactat de MOLDPRES, primarul localităţii, Grigore Repeşciuc, a menţionat că administraţia orăşenească a planificat pentru primăvara curentă un şir de măsuri de înverzire a spaţiilor publice, precum şi amenajarea parcului central, supus recent unor acte de vandalizare.

De asemenea, în satul Carahasani, raionul Ştefan Vodă, la sfîrşitul săptămînii trecute au fost iniţiate lucrări de amenajare  a teritoriului public. În această localitate, autorităţile au organizat măsuri pentru înverzirea şi curăţarea cimitirului.

Potrivit Agenţiei „Moldsilva”, pentru lucrările de creare a spațiilor verzi şi plantare din anul curent, în cele 31 de pepiniere ale întreprinderilor silvice subordonate instituţiei se vor cultiva peste 27 mln de puieţi.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17002505

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!