ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile de la Leova au stabilit categoriile de beneficiari ai locuinţelor sociale

12:00 | 04.04.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Autorităţile raionului Leova, împreună cu responsabili de implementarea proiectului pentru construcţia locuinţelor sociale în R. Moldova, au stabilit criteriile şi modul de selectare a beneficiarilor. Apartamentele în blocul ce urmează să fie dat în folosinţă la finele verii din acest an vor fi distribuite conform Acordului de împrumut, încheiat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE), comunică MOLDPRES.

"Sînt cinci categorii de persoane care pot beneficia de locuințe sociale. Acestea trebuie să întrunească și anumite condiții obligatorii. Cei care își doresc o locuință socială nu o vor putea solicita dacă unul din membrii familiei dispune de un teren destinat construcției, de o locuință, a beneficiat de un credit preferențial din partea statului pentru procurarea unei case", a subliniat managerul Unităţii de implementare a proiectului, Iunona Lungul, în cadrul unei reuniuni recente cu administraţia locală de la Leova.

Totodată, Lungul a atenționat autoritățile despre imposibilitatea de a suplini categoriile ce pot beneficia de locuințe sociale. "Atunci cînd v-ați exprimat acordul de a participa în proiect, v-au fost aduse la cunoștință toate condițiile de participare și eligibilitate. Există un Acord-cadru de împrumut ce nu poate fi nici modificat și nici renegociat. În cazul în care veți admite abateri de la Regulamentul cu privire la modul și condițiile de desfășurare a proiectului, Banca ar putea cere despăgubiri sau să restituiți banii", a precizat managerul Unității de Implementare a fazei II a Proiectului de construcție a locuințelor pentru persoanele nevoiașe din țara noastră.

Construcția complexului locativ cu 92 de apartamente, destinate persoanelor nevoiașe din raionul Leova, urmează să fie finalizată în luna august 2017. Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, care a inspectat șantierul de construcție, lucrările sînt efectuate în proporție de 75 la sută. ”Conform graficului de execuție, lucrările au avansat mult, iar apartamentele vor fi finalizate cu jumătate de an mai devreme decît a fost planificat. Vom monitoriza calitatea lucrărilor efectuate și vom stărui ca să fie conforme normelor și legislației în domeniu", a subliniat Vasile Bîtca. 

Costul total al proiectului din Leova constituie aproximativ 3,4 mln de euro. Proiectul este realizat cu suportul financiar al BCE. Din suma totală, 65 la sută a fost oferită de Bancă, iar alte 35% reprezintă contribuția, inclusiv nefinanciară, a autorităților publice locale.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17002540

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!