ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 5 aprilie 2017

19:13 | 04.04.2017 Categorie: Agenda

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Biroul permanent al Parlamentului se va convoca în ședință.

Ora 13.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Parlamentul organizează o nouă rundă de dezbateri pe marginea proiectului de lege pentru modificarea sistemului electoral și introducerea votului uninominal. Temele propuse pentru discuție vizează criteriile de formare a circumscripțiilor uninominale, reprezentarea diasporei, a autonomiei găgăuze și a regiunii din stînga Nistrului, precum și conceptul de mandat imperativ versus mandat reprezentativ.

Ora 15.00, Parlamentul Republicii Moldova. 

***

Curtea de Conturi invită la o ședință în cadrul căreia va fi abordat Raportul auditului „Managementul  sistemelor de supraveghere a traficului rutier”.

Ora 10.30, Curtea de Conturi, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 69, bir. 404.

***

Ministerul Mediului invită la conferința de presă dedicată ratificării Convenției de la Minamata privind mercurul și finalizării proiectului GEF/UNEP ”Evaluarea iniţială privind implementarea Convenţiei de la Minamata cu privire la Mercur în Republica Moldova”.

Ora 12.30, hotelul Jolly Alon, str. Maria Cibotari, 37.

***

Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD) și Delegația Uniunii Europene în Moldova vă invită la evenimentul de lansare a liniei de creditare EU4Business-BERD.

Ora 10.00, hotelul Radisson Blu, str. Mitropolit Varlaam, 77.

***

Centrul Analitic Independent Expert-Grup invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Apelul public pentru suspendarea contractului de concesionare a lucrărilor de explorare a 40% din teritoriul Republicii Moldova”.

Ora 14.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Artur Croitor, candidat independent la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, Liderul Mişcării „Iniţiativa civică”, invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „De ajuns vorbe goale! E timpul să acţionăm!!!”.

Ora 12.00, Agenţia de presă IPN.

***

În cadrul Săptămînii Lecturii și a Cărții pentru Copii, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” lansează programul „Ascultă povestea mea preferată”, care are ca scop promovarea lecturii de la cea mai fragedă vârstă și implicarea adulților (părinților, bunicilor) în formarea pasiunii pentru carte și lectură la copii.

Ora 10.00, Biblioteca Picilor, str. Șciusev 65, intrare din str. Pușkin, scara a 2-a.

***

Centrul Cultural German AKZENTE invită la conferința de presă de lansare a Festivalului Internațional Jazz`n Chișinău.

Ora 14.00, Centrul Cultural German AKZENTE, str. Sfatul Țării 18, biroul 3.

(Editor A. Răileanu)