ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O persoană a murit și mai multe au fost rănite după un puternic cutremur în Iran

14:10 | 05.04.2017 Categorie: Externe

Teheran, 5 apr. /MOLDPRES/.O persoană a murit și mai multe au fost rănite după cutremurul cu magnitudinea 6,1 de miercuri din nord-estul Iranului, relatează Reuters, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Cutremurul, care a avut magnitudinea 6,1 potrivit Institutului american de geofizică (USGS), a avut epicentrul la 76 km sud-est de orașul Mashhad și la o adîncime de 33 km.

Guvernatorul provinciei a declarat la televiziunea de stat că seismul s-a produs la ora locală 10.39 (06.09 GMT) și a zguduit o regiune mare.

Agenția de stat IRNA l-a citat pe purtătorul de cuvînt al serviciilor de urgență Mojtaba Khaledi cu afirmația că există temeri că ar putea exista numeroase victime în sate și orașe mici. Echipe ale Semilunii Roșii și ale serviciilor de urgență au fost trimise în zonele afectate de cutremur, a mai spus el.

Un oficial al Semilunii Roșii a declarat pentru media de stat că o persoană a murit și cel puțin patru au fost rănite într-un sat de lîngă orașul Fariman.

În imaginile postate pe social media pot fi văzute crăpături mari pe străzi și pe clădiri, iar agenția Tasnim a relatat că liniile telefonice din zonele afectate nu funcționează.

Oamenii din regiune au declarat presei locale sau au postat pe Twitter că au resimțit mai mult de o duzină de replici și că unora dintre ei le este frică să se întoarcă în locuințe.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!