ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un procuror din Edineţ va fi judecat pentru corupere pasivă

11:50 | 06.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Un procuror din raionul Edineţ va fi judecat pentru corupere pasivă. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, cauza penală a fost pornită în februarie curent, în baza denunţului unei persoane care reclama acţiunile coruptibile ale suspectului. Denunţătorul era urmărit penal pentru furtul unui telefon mobil şi procurorul care conducea urmărirea penală i-ar fi solicitat 20 mii de lei în schimbul încetării urmăririi penale.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală s-a confirmat că procurorul a primit bani în trei tranşe de 10 şi, respectiv, cîte cinci mii de lei, fiind reţinut imediat după primirea ultimei tranşe, care a fost depistată şi ridicată în cadrul percheziţionării automobilului personal. Suspectul este cercetat în stare de arest la domiciliu.

Totodată, prin hotărîrea Consiliului Superior al Procurorilor, inculpatul, în vîrstă de 42 de ani, care activa în cadrul organelor procuraturii începînd cu anul 1998, a fost suspendat din funcţie.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă de la şapte la 15 ani de închisoare cu amendă de la 400 mii la 500 mii de lei.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!