ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Forţele speciale ruse au reţinut mai mulţi suspecţi de complicitate în atacul din Sankt-Petersburg

14:10 | 06.04.2017 Categorie: Externe

Moscova, 6 apr. /MOLDPRES/.Autorităţile ruse au reţinut mai multe persoane suspectate că ar fi complici ai autorului atentatului cu bombă de la metroul din Sankt-Petersburg în care au murit 14 persoane şi au fost rănite alte 49, a informat o sursă din cadrul serviciilor de securitate, relatează Interfax, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, autorităţile verifică legăturile persoanelor reţinute cu atacatorul. Interfax a informat totodată că anchetatorii au găsit dovezi la adresele presupuşilor complici ai autorului atentatului.

Agenţia France Press a relatat joi că anchetatorii ruşi au anunţat că au efectuat percheziţii la domiciliul "cunoştinţelor lui Akbarjon Djalilov", presupusul autor al atentatului. Este vorba despre "cetăţeni din ţări din Asia Centrală care s-au aflat în contact cu Djalilov", a anunţat Comisia de anchetă, fără a preciza dacă aceştia au fost arestaţi. Diferite "obiecte" au fost confiscate din locuinţele acestor persoane, a afirmat Comisia într-un comunicat.

Presupusul autor al atentatului, identificat datorită unei analize ADN, este un bărbat de 22 de ani, Akbarjon Djalilov, născut în regiunea Osh, din Kîrgîzstan, dar care trăieşte din 2011 în Rusia.

Rusia, care desfăşoară în Siria o operaţiune militară în susţinerea Damascului, nu a mai fost lovită atît de puternic după explozia, la 31 octombrie 2015, deasupra provinciei egiptene Sinai, a unui avion ce făcea legătura între Egipt şi Sankt-Petersburg, atentat în care au murit 224 de oameni.

 

 

 

/Editor M.Cucu/


 
 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!