ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două persoane au fost ucise în timpul manifestațiilor anti-Maduro

09:25 | 13.04.2017 Categorie: Externe

Caracas, 13 apr. /MOLDPRES/.Un adolescent de 13 ani și un bărbat de 36 de ani au fost uciși marți seara în timpul manifestațiilor contra președintelui socialist venezuelean, Nicolas Maduro, la Barquisimeto, a anunțat parchetul național, transmite AFP, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES. 

Doi studenți de 19 ani au murit joia trecută și marți după ce au fost răniți prin împușcare în cursul protestelor, conform autorităților.

Ministerul public, care menționează că cele două noi victime "participau la manifestații", nu a precizat circumstanțele decesului acestora, care ridică la patru numărul morților după începutul mobilizării opoziției, pe 1 aprilie.

Puțin mai devreme miercuri, opoziția anunțase moartea unui adolescent.

"Tocmai ni se confirmă moartea unui adolescent de 14 ani, care a primit un glonț în abdomen", în orașul Barquisimeto, a scris pe Twitter deputatul opoziției Alfonso Marquina. 

El a acuzat organizațiile civile armate care îl susțin pe șeful statului.

Chiar dacă nicio manifestație nu a fost convocată marți de opoziție, proteste sporadice (blocări de drumuri, adunări) au loc regulat de-a lungul țării.

Opoziția a anunțat o nouă zi de mobilizare pe 19 aprilie, zi de sărbătoare în Venezuela. Va fi vorba, conform lui Freddy Guevara, unul din responsabilii antichaviști, de "mama tuturor manifestațiilor", în timp ce chaviștii au chemat de asemenea la "o mare mobilizare" la Caracas.

Dincolo de criza politică în curs, Venezuela, care a cunoscut trei lovituri de stat ratate din 1992, este lovită de o penurie care privește 68% din produsele de baze și o inflație care a devenit incontrolabilă (1.660% la sfîrșitul lui 2017, prezice FMI).

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!