ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția turcă a arestat la Istanbul cinci presupuși jihadiști, suspectați că pregăteau un atentat

13:10 | 14.04.2017 Categorie: Externe

Istanbul, 14 apr. /MOLDPRES/. Poliția turcă a reținut vineri la Istanbul cinci membri presupuși ai organizației Statul Islamic suspectați că pregăteau un atentat de amploare înaintea referendumului de duminică, 16 aprilie, la care cetățenii turci sînt chemați să se pronunțe asupra extinderii prerogativelor constituționale ale președintelui Recep Tayyip Erdogan, transmit AFP și Reuters, citate de AGERPRES şi MOLDPRES.

Cei cinci suspecți, printre care un cetățean din Tadjikistan, au fost arestați în timpul unor operațiuni coordonate în trei cartiere din Istanbul, oraș lovit de mai multe atentate în ultimele luni, printre care cel de la clubul Reina, în noaptea de Revelion, soldat cu 39 de morți și revendicat de Statul Islamic.

Potrivit Anadolu, poliția a primit informații cu privire la existența unor pregătiri în vederea comiterii unui 'atentat spectaculos' înaintea referendumului crucial de duminică.

Autoritățile au întărit măsurile de securitate înaintea votului, operînd numeroase arestări în mediile jihadiste. Marți, 19 membri prezumtivi ai Statului Islamic au fost arestați la Izmir, în vestul țării.

În cel mai recent număr al săptămînalului său Al-Naba, Statul Islamic cheamă la atacuri împotriva birourilor de vot în ziua referendumului.

Rezultatele a două sondaje date publicității miercuri arată că o majoritate foarte strînsă de alegători, de 51-52%, vor vota în favoarea extinderii prerogativelor președintelui Erdogan.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002871

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!