ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, va efectua o vizită în România

12:14 | 19.04.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 19 apr. /MOLDPRES/. Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, efectuează joi o vizită oficială în România, la finalul căreia va susține un dialog cu cetățenii, la Muzeul Național de Artă, pe teme legate de Cartea albă privind viitorul Europei, aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma și a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, informează miercuri într-un comunicat de presă Comisia Europeană, scrie AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

În timpul vizitei, Timmermans se va întîlni cu președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, și cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, după care va discuta cu membrii comisiilor juridice și pentru afaceri europene din Parlamentul României.

Totodată, prim-vicepreședintele Comisiei Europene va avea întîlniri cu prim-ministrul României, Sorin Mihai Grindeanu, cu ministrul justiției, Tudorel Toader, și cu ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan.

Premierul Grindeanu, ministrul Toader și prim-vicepreședintele Timmermans vor susține o conferință de presă comună la Palatul Victoria.

Timmermans va purta discuții și cu lideri ai partidelor parlamentare, precum și cu partenerii Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) din domeniul justiției.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002942

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!