ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrei Macovei a devenit lider la Mondialele de șah, rezervate elevilor

12:27 | 26.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Șahistul moldovean Andrei Macovei, maestru FIDE, conduce după patru runde disputate în clasamentul Campionatului Mondial de elevi, categoria de vîrstă Under-17, care se desfășoară la Iași (România), relatează MOLDPRES.

El se află pe primul loc cu maximum de puncte posibile – 4. Turneul la această categorie de vîrstă a reunit 22 de concurenți.

Republica Moldova este reprezentată de 30 de jucători. O evoluție bună are și Stanislav Cebotari, categoria de vîrstă pînă la 11 ani, care totalizează 3,5 puncte din 4 posibile și ocupă locul 4 printre 76 de participanți. Ilie Martînovici, categoria de vîrstă pînă la 15 ani, a adunat 3 puncte din 4 posibile și se situează pe locul 8.

Campionatul a reunit sportivi din peste 40 de țări și se desfășoară, conform sistemului elvețian din 9 runde, la zece categorii de vîrstă. Turneul se va încheia pe 1 mai.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17003092

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!