ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un Centru de informare turistică a fost deschis la Tiraspol, cu susţinerea UE

13:17 | 05.05.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Un Centru de informare turistică a fost inaugurat ieri la Tiraspol. Acesta face parte dintr-un program finanţat de Uniunea Europeană şi va oferi suport doritorilor să descopere destinaţiile turistice din stînga Nistrului, comunică MOLDPRES.

Centrul a fost creat în baza unei platforme de cooperare, stabilită de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) din Tiraspol și Asociația Hotelurilor și Restaurantelor din R. Moldova. Acesta este unul dintre proiectele Programului finanțat de UE „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

„Este o modalitate de a promova zona din stînga Nistrului ca o destinație atractivă, creînd un mediu de informare unic pentru cei care își planifică o excursie în regiune", a afirmat Tatiana Iaskova, șefa ADR din Tiraspol.

Centrul de la Tiraspol va coopera cu o instituţie similară, care va fi deschisă în curînd şi la Chișinău, datorită cofinanțării din partea Uniunii Europene. „Centrele vor face schimb de informații și vor promova atracțiile turistice de pe ambele maluri ale Nistrului”, a remarcat Natalia Țurcanu, director executiv al Asociației Naționale a Turismului Receptor din R. Moldova.

Consultațiile privind traseele turistice vor fi oferite gratuit în limbile rusă și engleză. Vizitatorii pot găsi la Centru broșuri, ghiduri, dar și cumpăra suvenire autentice ale meșterilor populari locali. Vor fi consultate grupurile de turiști, dar și călătorii individuali.

Programul „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii” contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale rîului Nistru prin implicarea autorităților locale, societății civile și a reprezentanților mediului de afaceri în activități comune în domeniile de dezvoltare și îmbunătățire a infrastructurii comunităților. Programul are un buget total de 10 milioane de euro.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17003377

img17003377

img17003377

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!