ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie a anunțat că ia măsuri după un atac cibernetic

19:09 | 12.05.2017 Categorie: Externe

Londra, 12 mai. /MOLDPRES/. Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a anunțat vineri că ia măsuri după un atac cibernetic în urma căruia spitale din întreaga țară au fost nevoite să anuleze programări și să redirecționeze urgențele, relatează AGERPRES și MOLDPRES citînd Reuters.

"Știm că a avut loc un atac cibernetic și lucrăm la un răspuns", a declarat un purtător de cuvînt al NHS Digital, o divizie a Serviciului Național de Sănătate, care se ocupă de chestiuni legate de tehnologia informației.

Anterior, serviciul de sănătate din Merseyside, în nordul Angliei, a anunțat pe Twitter că "în urma unui posibil atac cibernetic la nivel național, luăm toate măsurile de precauție posibile pentru a proteja sistemele și serviciile noastre de sănătate locale".

Rețeaua de spitale Barts Health din Londra, din care fac parte St. Bartholomew și The Royal London, a afirmat că a activat un plan de incidente majore și a anulat programările de rutină după un posibil atac cibernetic.

"Ne confruntăm cu o perturbare majoră în rețeaua de calculatoare și există întârzieri în toate spitalele noastre. Ne-am activat planul de incidente majore pentru a putea garanta siguranța și bunăstarea pacienților noștri", a afirmat Barts Health într-un comunicat postat vineri pe site-ul său.

(Editor L. Alcază)

img17003568

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!