ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În anul curent va fi organizată o nouă rundă de consultări moldo-turkmene la nivel de viceminiştri de externe

15:29 | 15.05.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 mai /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Lilian Darii a avut astăzi o întrevedere cu vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe al Turkmenistanului Rashid Meredov, aflat în vizită în ţara noastră în fruntea unei delegaţii guvernamentale turkmene, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Oficialii a făcut un schimb larg de opinii pe marginea stadiului actual și perspectivelor dezvoltării relațiilor bilaterale moldo-turkmene. Interlocutorii au agreat importanţa menţinerii unei interacţiuni dinamice şi regulate între ministerele de externe din cele două state, pledînd, în particular, pentru organizarea în anul curent a unei noi runde de consultări moldo-turkmene la nivel de viceminiştri de externe. 

Viceministrul Lilian Darii a exprimat recunoştinţa părţii moldoveneşti pentru edificarea de către partea turkmenă a grădiniţei în localitatea Cişmichioi din regiunea de sud a ţării. Oficialul moldovean a apreciat înalt eforturile şi operativitatea demonstrate de partea turkmenă la construcţia acestui obiectiv important de menire socială. 

În cadrul întrevederii, au mai fost abordate o serie de chestiuni actuale de pe agenda relaţiilor moldo-turkmene, cu accent pe avansarea colaborării comercial-economice. În acest context, a fost exprimat interesul reciproc pentru continuarea activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-turkmene pentru cooperare comercial-economică.

img17003621

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!