ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul municipal Chișinău va numi conducerea interimară a capitalei

12:44 | 29.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. Consiliul municipal Chişinău s-ar putea întruni mîine în şedinţă pentru a examina posibilitatea numirii conducerii interimare a capitalei, a specificat pentru MOLDPRES șeful Direcției relații cu publicul a Primăriei Chişinău, Vadim Brînzaniuc.

Solicitat de Agenţie, șeful-adjunct al Direcției relații juridice a Primăriei, Valeriu Bogdan, a specificat că membrii Consiliului municipal vor numi un secretar al şedinţei care va include acest subiect pe ordinea de zi. “Este o situaţie fără precedent şi legea nu prevede expres ce acţiuni ar trebui întreprinse în asemenea cazuri. Există loc pentru interpretări, primarul a fost reţinut dar nu este suspendat din funcţie, însă este în imposibilitate de a-şi îndeplini obligaţiile. Din acest motiv rămîne la discreţia consiliului să ia o decizie privind numirea unui conducător al capitalei”, a opinat Bogdan.

Şeful fracţiunii socialiştilor în Consiliul municipal Chişinău, Ion Ceban, a comunicat pentru MOLDPRES că juriştii socialiştilor, dar şi reprezentanți ai grupului de inițiativă pentru referendumul de demitere a primarului general, se vor întruni astăzi pentru a decide acţiunile care vor fi întreprinse în cadrul şedinţei de mîine. “Se va discuta inclusiv scrisoarea de la Ministerul Finanţelor transmisă fracțiunilor în această dimineață”, a adăugat Ceban.

În dimineaţa zilei de astăzi, Ministerul Finanţelor a expediat o scrisoare oficială adresată Direcţiei finanţe a primăriei şi şefilor de fracţiuni, în care se solicită desemnarea urgentă a unei persoane împuternicite să semneze şi să ia decizii, altfel există riscul blocării activității financiare a bugetului local.

Capitala a rămas fără conducere după ce la finele săptămînii trecute, primarul general Dorin Chirtoacă a fost reţinut de CNA, fiind suspectat de trafic de influenţă. În arest se află şi viceprimarul capitalei Nistor Grozavu, dar şi secretarul Consiliului municipal Valeriu Didencu.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17004011

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!