ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Radu Albot a fost eliminat din concurs la Roland Garros

10:59 | 31.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot a părăsit ieri turneul de Mare Slam Roland Garros de la Paris, fiind învins în runda inaugurală de francezul Geremy Chardy în trei seturi (6-2, 6-4, 7-6), relatează MOLDPRES.

Partida a durat două ore și 11 minute. Conform statisticii, diferența a fost făcută, în mare măsură, de forța serviciilor executate de Geremy Chardy (30 de ani), numărul 73 mondial actualmente. Anul curent acesta a jucat la 12 turnee, calificîndu-se în finala concursului de la Aix-en-Provence (Franța). Cu Radu Albot s-a întîlnit anul acesta la turneul de la Indian Wells (SUA) și l-a învins în două seturi (7-6, 6-2).

Radu Albot (27 de ani) ocupă în prezent locul 86 în clasamentul mondial. În cariera sa a cîștigat 14 turnee din seria Futures și 3 din cea Challenger (la Furth, Fergana și Poznan). A evoluat și anul trecut în prima rundă de pe tabloul principal la Roland Garros.

Radu Albot este cel mai bun tenisman moldovean, căruia îi aparțin o serie de recorduri stabilite, în premieră, în tenisul moldovenesc. Albot este angajat în echipa sportivă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale. Roland Garros este unul dintre cele patru turnee de Mare Slam alături de Australian Open, Wimbledon și US Open.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)