ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și Ucraina vor efectua controlul comun în două puncte de trecere internaționale a frontierei de stat

16:42 | 31.05.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi inițierea negocierilor și semnarea Protocolului între departamentele de frontieră și vamale ale Republicii Moldova și Ucrainei privind organizarea controlului comun în punctele de trecere internațională Palanca-Maiaki-Udobnoe pe teritoriul Republicii Moldova și Giurgiulești-Reni pe teritoriul Ucrainei, informează MOLDPRES.

Obiectivul de bază al acestor documente este dezvoltarea relațiilor de colaborare între structurile cu atribuții la frontieră ale celor două țări în domeniul gestionării integrate a frontierelor și stabilirea unor forme de interacțiuni prin efectuarea controlului în comun, în conformitate cu cerințele și practica europeană. Astfel, va fi realizată o securizare mai bună a frontierelor și o simplificare a procedurilor, fluidizare a fluxului de persoane, mijloace de transport și mărfuri.

Controlul se va face conform principiilor internaționale ”ghișeu unic” și ”opriri unice”.  

Protocoalele urmează să fie semnate în cadrul întrevederii conducătorilor Departamentului Poliției de Frontieră al Republicii Moldova și Administrației Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, care va avea loc pe 5 iunie la Soroca.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!