ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O nouă ședință a Consiliului Municipal Chișinău a fost anulată

12:49 | 08.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Ședința extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău (CMC) a fost anulată pentru a treia oară în această săptămînă, din lipsă de cvorum, informează MOLDPRES.

Astfel, la ședința CMC s-au prezentat astăzi doar membrii fracțiunii socialiștilor, un comunist și un consilier neafiliat, în total 17 consilieri. Pentru ca ședința să se desfășoare este nevoie de prezența a 26 de consilieri din totalul celor 51.

Membrul fracțiunii socialiștilor în CMC, Stanislav Vartanian, a menționat că „situația privind activitatea ulterioară a Primăriei capitalei este una critică, întrucît fără alegerea secretarului interimar al CMC nu vor putea fi achitate salariile angajaților, dar și asigurarea desfășurării altor proceduri financiare. Situația cu gunoiul, la fel, este una critică, care are nevoie de decizii urgente. Dacă colegii nu se prezintă la ședințe, înseamnă că aceștia poartă convorbiri ascunse privind noul secretar al CMC, se tem să nu fie reținuți de ofițerii anticorupție sau încă nu au primit indicații să vină la serviciu”, a spus Vartanian.

Totodată, consilierii socialiști au anunțat că vor colecta 17 semnături ale consilierilor, necesare pentru a convoca ședința de urgență a Consiliului Municipal Chișinău.

Contactat de agenție, președintele fracțiunii liberalilor în CMC, Ion Cebanu, nu a răspuns la telefon, însă acesta a scris pe o rețea de socializare că „încercările socialiştilor de a convoca şedinţa CMC sînt, de fapt, tentative de a pune mîna pe capitală”.

La ședința de astăzi a Consiliului urmau a fi discutate subiecte cu privire la numirea secretarului interimar al CMC, atribuirea împuternicirilor cu drept de semnătură pentru achitarea salariului și a altor plăți din bugetul municipal, depozitarea deșeurilor menajere din capitală și urgentarea lichidării calamităților naturale din 20-21 aprilie curent în mun. Chișinău.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17004347

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!