ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de vineri, 16 iunie 2017

08:55 | 16.06.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Prim-ministrul Pavel Filip va participa la evenimentul de inaugurare a grădiniţei „DoReMicii” din orașul Călărași.

Ora 9.30, or. Călărași, str. Sportivelor.

*** 

Premierul Pavel Filip va lua parte la festivitatea consacrată depunerii Jurămîntului de către absolvenţii Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Ora 11.00, Palatul Național ”Nicolae Sulac”.

*** 

Ministerul Economiei invită reprezentanții mass-media la Conferința de lansare a Comitetului Național de Facilitare a Comerțului, unde va fi prezentat proiectul Planului Național de Acțiuni de Facilitare a Comerțului.

Ora 10.00, sala de ședințe, et. 6, Casa Guvernului, intrarea din str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

***

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova invită presa la premierea celor mai performante mărci comerciale și celor mai competitivi producători autohtoni - “Gala Businessului Moldovenesc”.

Ora 17.00, Radisson Blu Leogrand Hotel, str. Vlaicu Pîrcălab 79.

***

Ministerul Tineretului şi Sportului invită la seminarul ”Educația fizică și sportul școlar: probleme și soluții”.

Ora 9.30,  incinta Ministerului Agriculturii şi Industriei  Alimentare, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt 162, sala de şedinţe,  et. 1.

***

SA Termoelectrica  va desfășura Ziua Ușilor Deschise.

Ora 10.00, str. Meșterul Manole 3.

***

Centrul Analitic Independent Expert-Grup invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Apel public privind protecția investițiilor efectuate de cetățeni și autoritățile publice locale în rețeaua de distribuție a gazelor naturale”.

Ora 10.00, Agenţia IPN.

***

Centrul Interregional de Advocacy și Diplomație invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Forumul Economic Internațional de la Arad și rezultatele pentru Republica Moldova”.

Ora 11.00, Agenţia IPN.

***

Fondul de Investiţii Sociale din Moldova invită la inaugurarea oficială a grădiniţei „DoReMicii” din oraşul Călăraşi, prima clădire publică din țară construită după standarde germane de eficienţă energetică.

Ora 9.30, or. Călăraşi, str. Sportivelor.

***

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie ”N. Testemiţanu” invită la ceremonia solemnă de depunere a jurămîntului de medic și farmacist de către absolvenții autohtoni ai instituției.

Ora 11.00, Palatul Național „Nicolae Sulac”.

***

La IMSP Institutul Mamei și Copilului va avea loc inaugurarea secțiilor Urologie pediatrică și Ginecologie infantilă, renovate cu suportul Guvernului României.

Ora 13.00, str. Burebista nr. 93.

***

Transparency International-Moldova, Asociaţia pentru Democraţie Participativă „ADEPT”, Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale "Viitorul" şi Centrul pentru Resurse Juridice din Moldova invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă prilejuită de lansarea studiului privind capturarea statului Republica Moldova.

Ora 12.00,  Agenţia IPN.

***

La Reşedinţa Ambasadorului Republicii Federale Germania în R. Moldova, dna Ulrike Knotz, va avea loc sărbătoarea de vară a limbii germane.

Ora 15.00, str. A. Plămădeală, 33.

***

Reprezentanţii Partidului “ŞOR” şi avocaţii preşedintelui partidului invită mass-media la conferinţa de presă cu tema: Rezultatele vizitei oficiale a delegaţiei Partidului “ŞOR” la Parlamentul European.

Ora 11.00, agenţia de presă “Infotag”, str. Kogălniceanu, 76.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, efectuează o vizită de lucru în Norvegia.

***

O delegație a Republicii Moldova, condusă de ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș, participă la cea de-a 106-a sesiune a Conferinței Internaționale a Muncii cu genericul „Viitorul muncii”, care se desfășoară la Geneva, în perioada 5-16 iunie.

***

O delegație din R. Moldova în frunte cu directorul general al  Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, și șeful adjunct al Departamentului Poliției de Frontieră, Veaceslav Garștea, întreprinde în perioada 10-17 iunie o vizită de documentare în SUA.

(Editor L. Alcază) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!