ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Întîlnire Trump-Poroșenko la Casa Albă: SUA promit să mențină sancțiunile împotriva Rusiei

09:07 | 21.06.2017 Categorie: Externe

Washington, 21 iun. /MOLDPRES/.Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, l-a primit marți la Casa Albă pe omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, transmite Reuters, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Evenimentul a fost inclus în ultimul moment pe agenda vizitei la Washington a președintelui Ucrainei, care inițial avea programată doar o întîlnire cu vicepreședintele american, Mike Pence.

Poroșenko a difuzat pe Twitter o fotografie a sa alături de Trump și a afirmat că a discutat cu acesta "cooperarea militară și tehnică", despre care va dialoga mai detaliat cu secretarul apărării Statelor Unite. El se întîlnise deja, separat, și cu vicepreședintele Pence.

După întîlnirea cu președintele Trump, Casa Albă a comunicat, prin secretarul de presă Sean Spicer, că sancțiunile americane împotriva Rusiei vor fi menținute atîta vreme cît Moscova se implică în conflictul din estul Ucrainei.

Trump a afirmat în fața camerelor de televiziune că "s-au făcut multe progrese" în relațiile bilaterale și că a avut cu oaspetele său "discuții foarte, foarte bune". Nici el, nici purtătorul său de cuvînt nu au menționat însă acordul de pace de la Minsk, din 2015, remarcă Reuters.

Săptămîna trecută, secretarul de stat american Rex Tillerson a afirmat că SUA și-ar putea reconsidera poziția față de acord. Pe de altă parte, marți, înaintea întîlnirii celor doi președinți, Washingtonul a anunțat noi sancțiuni împotriva Moscovei, constînd în includerea a încă 38 de persoane și organizații din Rusia pe lista de sancțiuni a Trezoreriei Statelor Unite.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17004724

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!