ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Klaus Iohannis se va întîlni cu Emmanuel Macron în cadrul Consiliului European de la Bruxelles

11:20 | 22.06.2017 Categorie: Externe

Bucureşti, 22 iun. /MOLDPRES/.Președintele român, Klaus Iohannis, va participa la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, desfășurat în perioada 22-23 iunie, unde are programată o întîlnire cu președintele Franței, Emmanuel Macron, potrivit  AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

"În marja Consiliului European, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea și o întîlnire cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron. Pe agenda de discuții figurează teme din sfera relațiilor bilaterale, a afacerilor europene și a dosarelor internaționale", se arată în comunicatul emis de Administrația Prezidențială. 

Principalele subiecte aflate pe agenda reuniunii vor fi securitatea și apărarea, creșterea economică și competitivitarea, migrația și schimbările climatice. Pe lîngă acestea vor fi discutate și inițiativele lansate de Comisia Europeană în contextul Strategiei privind Piața Unică Digitală, prercum și relațiile externe ale Uniunii Europene.

Totodată, vor fi abordate și cele mai recente evoluții legate de negocierile privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

 

/Editor M.Cucu/

 

img17004773

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!