ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost făcut bilanţul concursului ideilor de afaceri pentru tineri

17:49 | 23.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. La Chişinău a avut loc astăzi premierea tinerilor care au identificat o idee de afaceri în cadrul unui concurs, aflat la a VIII-a ediţie, organizat de către Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri (ANTiM) cu susținerea Ministerului Tineretului și Sportului, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenţie, preşedintele ANTiM, Aurelia Braguţa, a menţionat că modulul de instruire ”Cum să inițiezi și să dezvolți propria afacere” este destinat tinerilor cu vîrste cuprinse între 18-35 de ani care au o idee de afacere și care doresc să inițieze sau să dezvolte propria afacere. Acesta a fost organizat în perioada mai-iunie 2017.

Potrivit sursei citate, la concurs au fost înregistrate 65 de persoane, dintre care 25 au fost selectate pentru a fi instruite. În final, nouă persoane au depus planul de afaceri pentru a fi examinat de către juriu. Premiul financiar 50 mii de lei a primit o singură persoană - Constantin Borosan din localitatea Copanca, raionul Căuşeni, care intenționează să înființeze o plantație de salcie energetică.

Marcel Marin, consultant superior în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, a afirmat că pentru învingători au fost instituite trei premii a cîte 50 mii de lei, însă celelalte proiecte prezentate la concurs n-au întrunit cerinţele solicitate.

Mijloacele financiare rămase (100 mii lei) vor fi utilizate la ediţia următoare a concursului, care va avea loc în anul viitor.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!