ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 180 de copaci din capitală au fost doborîți în urma furtunii de acum două zile

10:59 | 26.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/. Peste 180 de arbori din capitală au fost doborîţi în urma furtunii de acum două zile. Anunțul a fost făcut astăzi de către directorul Asociației „Spații Verzi”, Eliferiu Haruța, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei Chișinău, relatează MOLDPRES.

Potrivit lui Haruța, în urma intemperiei, circa 20 de automobile au fost avariate, iar aproximativ 60 de străzi au fost blocate. „Cele mai afectate au fost străzile Gheorghe Asachi, Teilor, Grigore Ureche, Alexandr Puşkin, Mihail Kogălniceanu, Uzinelor, şoseaua Hînceşti şi şoseaua Munceşti, unde copacii au căzut pe partea carosabilă sau au afectat reţeaua de contact a Regiei Transport Electric. Astfel, circulaţia transportului, inclusiv a 38 de troleibuze, a fost sistată pentru cîteva ore”, a spus Haruța.

Conform autorităților locale, pînă în prezent, toate străzile din municipiul Chişinău au fost deblocate, iar transportul public şi-a reluat activitatea în regim normal. „Am activat și în zilele de odihnă, iar pe parcursul acestei săptămîni vom lucra la evacuarea crengilor”, a afirmat Eliferiu Haruța.

Totodată, în urma intemperiei de la finele săptămînii trecute, doi minori și-au pierdut viața, după ce au călcat pe firele electrice, iar un al treilea minor a ajuns la spital cu arsuri.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17004886

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!