ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toți boxerii moldoveni au cedat la Europene doar premianților

11:35 | 26.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/. Toți boxerii moldoveni au suferit înfrîngeri la Campionatul European de la Harkov (Ucraina), încheiat în week-end, numai în meciurile disputate cu premianții, relatează MOLDPRES.

Dumitru Galogoț (64 kg) a cedat în sferturile de finală cu scorul 2-3 campionului Hovnnes Bachkov (Armenia). Veaceslav Gojan (56 kg) a fost învins de vicecampionul Mykola Butseko (Ucraina). Mihail Cvasiuc (60 kg)  a suferit eșec în partida disputată cu vicecampionul Gabil Mamedov (Federația Rusă). Victor Carapcevschi (75 kg) a fost întrecut de Salvatore Cavallaro (Italia), medaliat cu bronz. Alexei Zavatin (plus 91 kg), fiind accidentat,  a fost devansat în sferturile de finală de către medaliatul cu bronz Maxim Babanin (Federația Rusă) pe care l-a învins anul trecut la turneul internațional de la Baku (Azerbaidjan).

Vasile Belous, medaliat cu bronz, i-a cedat în semifinală campionului Abas Baraou (Germania). ”Avem o echipă foarte bună. Toți au reprezentat destoinic țara, Ministerul Afacerilor Interne în subdiviziunile căruia sînt angajați. Vasile Belous și Alexei Zvatin  au obținut dreptul de a evolua la Campionatul Mondial de la Hamburg (Germania), programat să înceapă pe 23 august curent. Dumitru Galogoț este primul în lista rezervelor categoriei de greutate pînă la 64 de kilograme la Mondiale, în cazul în care cineva dintre primii opt clasați la Europene se accidentează și nu va putea concura.  Veaceslav Gojan este al doilea în lista respectivă”, a declarat astăzi pentru agenție antrenorul lotului național Petru Caduc.

Conferința de presă cu Vasile Belous, Alexei Zavatin, Petru Caduc este programată pentru săptămîna curentă la Ministerul Tineretului și Sportului. Data va fi anunțată mai tîrziu.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011).

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan) 

img17004887

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!