ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 25 de grădinițe din Chișinău au fost închise pe timp de vară

12:53 | 26.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/. Peste 25 de grădinițe din mun. Chișinău au fost închise pe timp de vară. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful adjunct al Direcţiei municipale generale educaţie, tineret şi sport, Viorica Negrei, în  ședința săptămînală a serviciilor Primăriei capitalei, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, grădinițele sînt temporar închise în funcție de solicitările conducerii instituțiilor și în urma coordonării cu reprezentanții direcțiilor Educație de sector. „Durata închiderii grădinițelor variază de la 14 la 42 de zile în funcție de necesitate. Copiii din grădinițele închise sînt repartizați în instituțiile din apropiere. Vara circa 40% din copii nu frecventează grădinița din motive personale, astfel se atestă cheltuieli suplimentare, de aceea în unele instituții sînt comasate mai multe grupe. În această perioadă se desfășoară lucrări de igienizare sau reparații curente, în limita bugetului existent, în anul de față acesta fiind de peste 42 mln de lei pentru toate tipurile de instituții de învățămînt din capitală”, a spus Negrei.

Conform datelor Direcţiei municipale generale educaţie, tineret şi sport, aproximativ 80 de grădinițe din Chişinău sînt închise anual în perioada de vară.

Solicitat de agenție, specialistul principal în Serviciul comunicare şi relaţii cu publicul al Ministerului Educației, Natalia Screlea, a specificat că „perioada de vacanţă în grădinițe din celelalte localități ale țării va fi stabilită de către administrația publică locală și conducerea instituțiilor, în urma consultării părinților”.

Ministerul Educației a prezentat în luna martie curent un nou Regulament de organizare și funcționare a instituției de educație timpurie, care prevedea că pe timp de vară grădinițele nu vor funcționa 42 de zile, fapt ce i-a revoltat pe mulți dintre părinți. Conform documentului, în această perioadă urmau a fi realizate lucrări de igienizare, de reparaţii curente/capitale sau dezinsecţie, precum și acordate concedii personalului instituției.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17004891

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!