ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarul Dorin Chirtoacă a cerut convocarea ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Chișinău

12:39 | 28.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, aflat în arest la domiciliu, a semnat o dispoziție prin care cere convocarea ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Chișinău (CMC) pentru ziua de vineri, 30 iunie, informează MOLDPRES.

În şedinţa extraordinară urmează să fie examinată propunerea edilului capitalei de a-i desemna la funcția de viceprimari ai capitalei pe fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, și pe șeful Direcției sănătate din cadrul Primărie capitalei, Mihai Moldovanu.

De asemenea, printre altele, în cadrul ședinței va fi examinată solicitarea Procuraturii Anticorupție privind suspendarea din funcția a secretarului CMC, Valeriu Didencu, învinuit de corupere și trafic de influență.

Primarul general al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, se află în arest la domiciliu fiind suspectat de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată. În același dosar este cercetat și actualul viceprimar, Nistor Grozavu, însă acesta se află în stare de libertate, exercitîndu-și atribuțiile la Primăria mun. Chișinău.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvînt al Primăriei mun. Chișinău, Vadim Brînzaniuc, a specificat că „dispoziția a fost semnată la domiciliul primarului general, întrucît legislația permite acest lucru”.

Totodată, Vadim Brînzaniuc a menționat că o ședință a CMC va avea loc și mîine, 29 iunie. „La una dintre cele două ședințe din această săptămînă va fi ales și noul secretar al Consiliului”, a precizat purtătorul de cuvînt al Primăriei capitalei.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17004962

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!