ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 29 iunie 2017

09:20 | 29.06.2017 Categorie: Agenda

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII 

Parlamentul Republicii Moldova organizează dezbateri publice asupra proiectului de lege cu privire la tichetele de masă.

Ora 16.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Ministerul Culturii în comun cu Agenția Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională (USAID) organizează o conferinţă de presă privind acordarea suportului Republicii Moldova în conservarea patrimoniului cultural, din partea Institutului cultural Smithsonian din Statele Unite ale Americii.

Ora 15.00, Ministerul Culturii, sala de protocol, et. 3, bir. 327, Casa Guvernului, intrarea din str. Bănulescu-Bodoni.

*** 

Consiliul municipal Chişinău se va convoca în şedinţă.

Ora 10.00, Sala de şedinţe din cadrul Primăriei municipiului Chişinău.

***

Institutul Național al Justiției invită la lansarea cărții „Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Comentariu asupra hotărîrilor Curții Europene a Drepturilor Omului versus Moldova”.

Ora 10.00, Sala de conferințe a Institutului Național al Justiției, str. Serghei Lazo, 1.

***

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Asociația Obștească „Societatea invalizilor” invită la ceremonia de evaluare și repartizare a cărucioarelor fotoliu pentru 575 de persoane cu dizabilități ai aparatului locomotor. Cărucioarele sînt donate de organizația de binefacere “LDS Charities.Inc” din Statele Unite ale Americii.

Ora 13.00, Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare, str. Romană 1, et. 4, sala de conferințe.

***

Doctorul în istorie, Vitalie Andrievschi, director al Institutului de Politică Efectivă, va susține o prelegere publică cu genericul: ”Războiul hibrid: amenințări și riscuri pentru Republica Moldova".

Ora 10.00, Sala Mica a Academiei de Științe a Moldovei, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 1.

***

Echipa Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” organizează o conferință de presă cu tema: „Transparența și responsabilitatea autorităților locale prin acțiuni anticorupție".

Ora 10.00, IDIS „Viitorul”, et. 2, str. Iacob Hîncu 10/1.

***

Organizația de microfinanțare ”Farmcapital” va lansa prima organizație de microfinanțare a fermierilor din Republica Moldova.

Ora 10.00, Hotelul „JAZZ”, str. Vlaicu Pîrcălab, 72.

***

Ambasada Slovaciei în Moldova, în parteneriat cu Asociația Obștească Agenția Adventistă Pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor din Republica Moldova invită la Conferința de finalizare a proiectelor „Condiții de aprovizionare cu apă de calitate și sanitație îmbunătățite în școlile din raionul Leova” și „Suportul educației incluzive, accesul la apă și sanitație de calitate în grădinițele din sudul Moldovei”. 

Ora 10.00, Summit Events & Conference Center, Sala Roșie, str. Tighina, 49/3, scara 1.

***

La Chișinău va avea loc conferința internațională și expoziția „Comunități Etnice și Diaspora în timp și spațiu”. La conferință și-au anunțat participarea peste 100 de persoane din 14 state.

Ora 11.00, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, str. M. Kogălniceanu 82.

***

Asociația Promo-LEX, Asociația împotriva Violenței în Familie ”Casa Mărioarei” și Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii ”Memoria” invită la conferința de presă: “O nouă abordare în asistența acordată victimelor violenței în familie”. În cadrul evenimentului va fi prezentată “celula de criză”, un mecanism pilot de asistență și reabilitare a victimelor violenței în familie. 

Ora 11.00, sala de conferințe, Asociația Promo-LEX, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt 127. 

***

Echipa IDIS „Viitorul" invită reprezentanții mass-media la conferința „Starea Democrației Locale în Republica Moldova".   

Ora 14.00, Hotelul Jazz, sala Saxophone, str. Vlaicu Pîrcălab 72.

***

Universitatea Tehnică a Moldovei invită reprezentanții mass-media la Gala Șefilor de Promoție-2017, ediția a II-a – cel mai tare eveniment al celor mai merituoși absolvenți, deja ingineri cu acte în regulă.

Ora 14.00, Sala de festivități, bloc de studii nr.1, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 168.

***

AO „Comunitatea WatchDog.MD” invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Evaluarea impactului iniţiativei legislative anti-propagandă a fracţiunii PD”.

Ora 11.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446. 

***

Asociaţia Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni va organiza o conferinţă de presă cu tema: „Oamenii de afaceri din diasporă susţin financiar şi logistic fermierii din Republica Moldova”.

Ora 12.00, Agenţia de presă IPN.

***

O nouă ediție a festivalului „Ștefan cel Mare și Sfînt”, dar și Festivalul Internațional de Folclor „Cîntă cucu-n Bucovina” vor avea loc, în perioada 29 iunie-2 iulie, la Chișinău, Vadul lui Voda și Ruseștii Noi. 

Evenimentele vor derula la ora 18.00 în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt” din capitală și concomitent la Vadul lui Vodă și Ruseștii Noi. 

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

În perioada 26-29 iunie, o delegație a Curții de Conturi din România efectuează o vizită la Curtea de Conturi a R. Moldova.

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, participă în perioada 27-29 iunie la Reuniunea anuală a Noilor Campioni (Annual Meeting of the New Campions), supranumită și ”Davos-ul de vară”, care are loc în orașul Dalian, Republica Populară Chineză.

(Editor A. Răileanu)