ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a avut o discuţie telefonică cu noul Prim-ministru al României, Mihai Tudose

12:45 | 30.06.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o discuţie telefonică cu omologul său român, Mihai Tudose. În cadrul convorbirii, Pavel Filip l-a felicitat pe Mihai Tudose cu prilejul învestirii în funcție, urîndu-i succes în responsabila activitate, transmite MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Şeful Executivului de la Chişinău a remarcat ritmul ascendent al relațiilor moldo-române și intensificarea colaborării bilaterale, odată cu instituirea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova. 

În acest sens, Prim-ministrul Pavel Filip a relevat interesul sporit şi importanţa prioritară atribuită relaţiei speciale dintre Republica Moldova şi România, menţionînd că dialogul strategic dintre părți se va dezvolta în continuare în interesul cetățenilor ambelor state.

În acelaşi timp, oficialii au convenit să aibă o întrevedere în timpul apropiat.

Tot astăzi, Premierul a adresat şi un mesaj de felicitare omologului său român. „Sînt sigur că şi pe viitor vom menţine un dialog activ și ne vom bucura de tot suportul României şi al Dumneavoastră personal în realizarea priorităţilor agendei bilaterale şi a obiectivelor majore de modernizare şi integrare europeană a Republicii Moldova”, se spune în mesajul semnat de Pavel Filip.