ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Amnesty International a denunţat arestarea directorului său pentru Turcia

11:00 | 06.07.2017 Categorie: Externe

Ankara, 6 iul. /MOLDPRES/.Amnesty International a denunţat joi arestarea de către poliţia turcă, pe o insulă din largul Istanbulului, a directorului său pentru Turcia, împreună cu alţi militanţi pentru drepturilor omului şi a cerut eliberarea lor imediată, informează AFP, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES. 

Idil Eser, director al Amnesty International Turcia, a fost arestat miercuri cu alţi şapte militanţi la un atelier de instruire pentru management şi securitate informatică desfăşurat la Buyukada, a precizat ONG-ul de apărare a drepturilor omului într-un comunicat. 

Poliţia turcă nu a făcut niciun comentariu şi motivul pentru care aceste persoane au fost arestare nu este cunoscut, nici chiar locul unde ele sînt deţinute. 

"Sîntem foarte afectaţi şi furioşi că unii dintre cei mai cunoscuţi apărători ai drepturilor omului în Turcia, dintre care directorul Amnesty International în ţară, au fost arestaţi fără niciun motiv", a insistat Salil Shetty, secretarul general al Amnesty, într-un comunicat. 

"Ei trebuie eliberaţi imediat şi fără condiţii", a insistat el. 

Aceste arestări au avut loc la mai puţin de o lună după arestarea preşedintelui Amnesty în Turcia, Taner Kilic, pe bază unor "acuzaţii total nefondate" ce îl leagă de lovitura de stat eşuată din 15 iulie 2016, potrivit Amnesty International.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17005231

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!