ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunţat Cod Galben de caniculă pentru următoarele zile

17:00 | 10.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat astăzi Cod Galben de vreme caniculară pe întreg teritoriul ţării, în perioada de 11-12 iulie, comunică MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, după o săptămînă relativ răcoroasă şi ploioasă, canicula revine în zilele de marţi şi miercuri. În acest interval, pe o mare parte a teritoriului R. Moldova temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 grade Celsius şi mai mult. Noaptea, termometrele vor indica 18-21 de grade Celsius.

Codul Galben prevede condiţii ale vremii potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sînt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot prezenta pericol pentru anumite activităţi socio-economice.

În această perioadă medicii recomandă să fie evitată expunerea la soare, mai ales pentru persoanele în vîrstă, bolnavi cronici, copii şi femei însărcinate. Totodată, se va da preferinţă îmbrăcămintei din pînze naturale, de culori deschise, capetele vor fi acoperite şi se va consuma mai mult lichid (de dorit apă plată sau ceaiuri din ierburi), fiind exclus alcoolul.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17005370

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!