ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul general al FMI nu exclude o altă criză financiară

11:00 | 12.07.2017 Categorie: Externe

Dubrovnik, 12 iul. /MOLDPRES/.Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a afirmat că nu ar exclude izbucnirea unei alte crize financiare, afirmînd că recentele declarații ale președintelui Rezervei Federale a SUA, Janet Yellen, ar putea fi premature, potrivit CNBC, scrie AGERPRES, citată de MOLDPRES.

"Într-o zi ar putea fi o altă criză", a declarat marți Lagarde pentru CNBC, în marja unei conferințe organizată de FMI și Banca Centrală a Croației, la Dubrovnik.

Declarațiile lui Lagarde vin după ce Yellen a afirmat că nu se așteaptă să vadă pe durata vieții ei o altă criză financiară.

"Intenționez să am o viață îndelungată, și sper că și Yellen, deci nu aș paria în mod absolut pe asta, deoarece există procese ciclice pe care le-am văzut în ultimul deceniu și nu aș exclude asta", a apreciat Lagarde.

Oficialul FMI a remarcat lipsa de predictibilitate a crizelor financiare și a explicat că miniștrii de Finanțe și autoritățile ar trebui să acționeze cu prudență, pregătindu-se pentru astfel de evenimente.

 

 

/Editor M.Cucu/