ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinția bulgară a UE se va concentra pe consens, competitivitate și coeziune

08:00 | 13.07.2017 Categorie: Externe

Sofia, 13 iul. /MOLDPRES/.Viitoarea președinție bulgară a Consiliului Uniunii Europene (UE) va avea trei piloni, mai exact consensul, competitivitatea și coeziunea, a anunțat miercuri serviciul de presă al guvernului bulgar, scrie AGERPRES, citată de MOLDPRES.

Potrivit unui proiect adoptat de guvern, consensul va fi axat pe securitate, prevenirea radicalizării și migrație.

Cel de-al doilea pilon, competitivitatea, va fi orientat către piața unică și sprijinirea antreprenoriatului. El se va concentra de asemenea pe subiecte precum aprofundarea uniunii economice și monetare și îmbunătățirea sustenabilității mediului, se arată într-un comunicat, citat de agenția Xinhua.

Cel de-al treilea pilon va fi direcționat spre politica de coeziune a UE după 2020, fondurile structurale și de investiții ale UE, precum și simplificarea și modernizarea Politicii Agricole Comune.

Programul final și prioritățile președinției bulgare a UE vor fi aprobate la sfîrșitul anului 2017, după o dezbatere publică largă, potrivit comunicatului.

Bulgaria va prezida Consiliul UE în prima jumătate a anului 2018.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17005448

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!