ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Va fi dezvelită o placă comemorativă a pictorului Mihail Grecu

16:05 | 19.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Guvernul a decis, la ședința de astăzi, instalarea unei plăci comemorative în scopul eternizării memoriei pictorului Mihail Grecu, precum și cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea acestuia, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Aceasta va fi instalată pe faţada imobilului în care a locuit pictorul, din str. Matei Basarab, nr. 5/1, sectorul Rîşcani, mun. Chişinău. Cheltuielile pentru executarea şi instalarea plăcii comemorative vor fi acoperite din contul şi în limitele mijloacelor financiare ale Primăriei municipiului Chişinău şi ale Ministerului Culturii.

Mihail Grecu a fondat modernismul plastic basarabean şi a contribuit la formarea Şcolii Naţionale de Pictură, alături de Mihai Petric şi Valentina Rusu-Ciobanu.

img17005620

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!