ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova se desfășoară exercițiul moldo-american „Dragoon Pioneer” 

11:22 | 25.07.2017 Categorie: Societate

Chișinău, 25 iul. /MOLDPRES/. La Centrul de instruire militară al Armatei Naționale de la Bulboaca se desfășoară exercițiul moldo-american „Dragoon Pioneer 2017”, comunică MOLDPRES. 

Potrivit maiorului Gheorghe Banu, șeful statului major al Batalionului de Geniu „Codru”, la aplicațiile de la Bulboaca sînt antrenați peste 140 de militari din subdiviziunile de geniu ale Armatei Naţionale şi ale Gărzii Naţionale din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii. Exercițiul „Dragoon Pioneer 2017” are ca scop instruirea comună a subunităților de geniu şi creșterea nivelului de interoperabilitate al celor două armate.

Conform datelor Ministerului Apărării, Armata Națională participă la acest exercițiu cu 70 de militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menținere a păcii, precum şi din brigăzile 1, 2 şi 3 ale Armatei Naţionale şi cu unități de tehnică specială. 

Exercițiul moldo-american „Dragoon Pioneer” se desfășoară al doilea an consecutiv în Republica Moldova. El se va încheia la 5 august.

(Reporter V. Rusu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!