ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au prognozat vreme răcoroasă şi ploioasă în următoarele zile

12:44 | 25.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/.  Codul galben de caniculă se va menţine pe parcursul zilei de astăzi după care vremea se va răci nesemnificativ. În următoarele şapte zile, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) prognozează temperaturi ce vor oscila, ziua,  între 23-32 grade Celsius, izolat ploi însoţite de descărcări electrice, informează MOLDPRES.

Potrivit SHS, ultima săptămînă din luna iulie va fi relativ răcoroasă, după o perioadă caniculară. Astfel, de miercuri, 26 iulie, şi pînă luni, 31 iulie, în nordul ţării valorile termice vor fi de 23-29 grade Celsius, ziua, şi 12-20 de grade în timpul nopţii. Pînă duminică, în Regiunea de Nord sînt posibile ploi cu descărcări electrice.

Cel mai cald va fi în zona de sud, unde ziua termometrele vor indica  25-32 de grade Celsius. Ploi cu descărcări electrice se aşteaptă în zilele de 26-28 iulie.

De asemenea, pînă pe data de 2 august, rămîne valabil Codul galben de secetă hidrologică, cauzată de nivelul scăzut al apei în bazinele acvatice din ţară. În context, Ministerul Mediului solicită populaţiei şi îndeosebi agenţilor economici să consume raţional resursele de apă.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17005750

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!