ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Statul va aloca pentru construcția sau reparația spațiului locativ peste 2 milioane de lei

14:12 | 02.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi un proiect de hotărîre, potrivit căruia 43 de persoane din 15 raioane, care nu au beneficiat de credite preferențiale de la instituțiile financiare și nu au fost asigurate cu spațiu locativ la situația de la 22 octombrie 2004, vor primi indemnizații unice pentru construcția unei case individuale sau a unei locuințe cooperatiste. De asemenea, aceste persoane pot procura cu banii acordați de stat spațiu locativ sau restaura casele vechi, informează MOLDPRES.

Statul va aloca pentru construcția sau reparația spațiului locativ peste 2,1 milioane de lei. Legea bugetului de stat pentru anul 2017 prevede acordarea indemnizațiilor unice în aceste scopuri în sumă de 7,8 milioane de lei.

La începutul lunii februarie 2017 Guvernul a aprobat o hotărîre, potrivit căreia participanților la acțiunile de luptă și la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl le vor fi acordate 1,44 milioane de lei pentru construcția sau procurarea spațiului locativ, sau restaurarea caselor vechi. În total au beneficiat de sprijinul statului 33 de persoane din 11 raioane.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17005951

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!