ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aplicaţia mobilă e-Trafic a fost temporar sistată

18:18 | 02.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) a anunţat astăzi despre suspendarea serviciului Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de furnizare a notificărilor în aplicația mobilă e-Trafic, din cauza absenţei autorizației de prelucrare a datelor cu caracter personal. Ca urmare a acestei decizii, MAI a suspendat operaţiunile de transmitere a datelor cu privire la încălcările comise în trafic, informează  MOLDPRES.

La rîndul său, Centrul de Guvernare Electronică a făcut public un comunicat de presă prin care “regretă decizia CNPDCP şi o considera nefondată”. “Aplicaţia e-Trafic nu stochează informaţii cu caracter personal, decît informaţii privind numărul unic de identificare al documentului de la poliție (din 16 cifre) şi codul VIN (vehicle identification number – 17 simboluri), precum și ID-ul de înregistrare eliberat de Google sau Apple (push-notification services) în scopul primirii mesajelor de tip notificări. Aplicaţia este funcţională doar după acceptarea Termenilor şi Condiţiilor de utilizare, astfel permiţînd aplicaţiei prelucrarea acestor date în scopul transmiterii informaţiilor referitoare la încălcările şi amenzile utilizatorilor”, se indică în comunicatul Centrului.

Aplicaţia mobilă e-Trafic a fost lansată pentru a permite utilizatorilor recepţionarea notificărilor despre încălcările comise în trafic şi achitarea amenzilor direct de pe telefonul mobil, utilizînd metoda cardului bancar. Aplicaţia e-Trafic are drept scop informarea utilizatorilor despre următoarele aspecte ale încălcării: numărul documentului intern al poliției, numărul articolului încălcat al Codului Contravențional, descrierea încălcării, locul încălcării, punctele de penalizare, suma minimă și maximă a amenzii.

Centrul de Guvernare Electronică a mai comunicat că se va implica în remedierea acestui caz pentru a putea repune în funcțiune aplicația mobilă e-Trafic cît de curînd posibil.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază) 

img17005969

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!