ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O familie de moldoveni și o cetățeancă a Germaniei au fost condamnați la închisoare pentru trafic de copii

13:34 | 03.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Doi moldoveni, soț și soție, care au încercat, să-și vîndă bebelușul de doar 12 zile unei femei din Germania, au fost condamnați la 17 și 15 ani de închisoare. Totodată, femeia care a cumpărat copilul și a încercat să-l treacă peste frontiera țării, a fost condamnată la 18 ani de închisoare, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Procuraturii a specificat astăzi că toți trei își vor executa pedeapsa în penitenciar de tip închis. Totodată, sentința va fi aplicată după pronunțarea definitivă a deciziei, pînă atunci persoanele se vor afla în stare de arest.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel.

Cazul a avut loc în luna februarie curent. Potrivit procurorilor, părinții fetiței, domiciliați în municipiul Bălți, de la sfîrșitul anului 2016 au început negocierile cu o cetățeancă a Germaniei, intenționînd să-i vîndă acesteia copilul ce urma să fie născut.

După punerea în aplicare a planului, cetățeanca Germaniei a fost reținută de către colaboratorii poliției de frontieră la ieșirea din țară prin postul vamal Leușeni, în momentul cînd aceasta a încercat să scoată bebelușul din țară.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!