ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Neymar a devenit cel mai scump fotbalist din istorie

13:47 | 04.08.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Fotbalistul brazilian Neymar, în vîrstă de 25 de ani, a semnat un contract valabil pe cinci sezoane cu formaţia franceză Paris Saint Germain (PSG), a anunţat, joi seară, formaţia din capitala Franţei, pe site-ul oficial, informează MOLDPRES, citînd diferite surse electronice. 

Mutarea s-a realizat după ce PSG a plătit clauza de reziliere a contractului pe care Neymar îl avea cu Barcelona, în valoare de 222 de milioane de euro. Neymar va rămîne la Paris pînă pe 30 iunie 2022. Este cel mai scump transfer din istoria fotbalului.

"Clubul PSG este încîntat să anunţe transferul lui Neymar la echipa noastră. Joi, brazilianul a semnat un contract pe cinci ani, în prezenţa reprezentanţilor săi şi ai echipei", se arată în comunicatul emis de către cei de la PSG, pe site-ul oficial. "Sînt extrem de fericit că am semnat. De cînd am venit în Europa, PSG a fost unul dintre cele mai competitive şi ambiţioase cluburi. Este cea mai mare provocare pentru mine, lucru care m-a motivat cel mai tare", a spus Neymar după semnarea înţelegerii, citat de site-ul oficial al parizienilor.

Sosit la Barcelona în 2013, de la Santos, Neymar a strîns 186 de meciuri, 105 goluri şi 80 de pase decisive în toate competiţiile. Brazilianul, cotat la 100 de milioane de euro de către site-ul de specialitate transfermarkt.com, a cucerit nouă trofee cu formaţia de pe Camp Nou: două titluri, trei Cupe ale Regelui, o Supercupă a Spaniei, un trofeu al Ligii Campionilor, o Supercupă a Europei şi un Campionat Mondial al cluburilor.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază) 

img17006010

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!