ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dumitru Celeadnic a cîștigat turneul ”Bătălia portarilor”

15:39 | 07.08.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 7 aug. /MOLDPRES/. Goalkeeperul echipei de fotbal Petrocub Hîncești, Dumitru Celeadnic, a cîștigat ieri turneul ”Bătălia portarilor”, care s-a desfășurat la stadionul ”Real Succes” din Chișinău, relatează MOLDPRES.

În finală, el l-a devansat pe portarul formației Speranța Nisporeni Vasile Buza. ”Ultimul meci a fost cel mai dificil. Mă bucur că am învins”, a declarat cîștigătorul pentru mass-media, la finele competiției.

Organizatorul turneului a fost ex-portarul Andrian Bogdan, care în prezent este managerul clubului Zaria Bălți, fiind și responsabil de pregătirea portarilor la acest club. ”Ideea a apărut, noaptea tîrziu, în timpul unei pregătiri de antrenament. Mă bucur că a prins rădăcini, iar turneul devine tot mai popular pe an ce trece. Din informația ce o dețin, sîntem unica țară din spațiul ex-sovietic, care desfășoară o asemenea competiție”, a declarat Andrian Bogdan.

La turneu au fost prezenți secretarul general al federației de profil Nicolae Cebotari, care a apărat în tinerețe porțile echipei de maeștri Nistru Chișinău, Helmut Ducadam, devenit celebru cu echipa Steaua București (România) în finala Cupei Campionilor Europeni (1986), cînd a parat patru penaltiuri, contribuind astfel substanțial la obținerea trofeului.

Turneul ”Bătălia portarilor” s-a desfășurat a șaptea oară. Cele mai multe titluri de cîștigător (3) are în palmares Nicolae Calancea, legitimat în prezent la echipa Universitatea Craiova (România).

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)