ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SA „Apă-Canal Chişinău” a inaugurat patru cişmele pentru apă potabilă

18:00 | 09.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Patru cişmele pentru apă potabilă au fost date astăzi în exploatare în cadrul unui proiect municipal de dotare a locurilor publice din capitală cu asemenea instalaţii, realizat de SA „Apă-Canal Chişinău”, informează MOLDPRES.

Evenimentul a avut loc la Scara Cascadelor din Parcul Valea Morilor din capitală.

Solicitat de MOLDPRES, directorul SA „Apă-Canal Chişinău”, Veronica Herţa, a menţionat că în prezent sînt instalate patru din cele 13 cişmele pe care întreprinderea şi-a propus să le instaleze în zona centrală a oraşului: în Scuarul Catedralei, Scuarul Europei, în Parcul Valea Morilor şi în alte locaţii. Potrivit sursei citate, la alegerea stilului cişmelelor ca reper au servit felinarele de pe strada pietonală şi cele din Parcul Valea Morilor.

„Ne-am dorit să facem această lansare aici, deoarece Parcul Valea Morilor cu Scara Cascadelor, o adevărată bijuterie, este locul de linişte pentru mulţi chişinăuieni, unde se plimbă seară de seară. Cu această ocazie am decis să le transmitem cîteva mesaje: ne dorim să fim mai aproape de consumatori. Apa livrată de Apă-Canal Chişinău corespunde criteriilor stabilite la nivel naţional. Iar consumînd apă din reţeaua publică, cetățenii pot face o economie atît pentru bugetul familiei, cît şi să contribuie la un mediu mai curat, deoarece cunoaştem că acel ambalaj de plastic în care se comercializează apa îmbuteliată se descompune în 500 de ani”, a subliniat Veronica Herţa.

Costul unei cişmele este de 6500 de lei. Acestea au fost procurate din România.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17006102

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!