ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

AIS „MOLDPRES” va pune în vînzare ediția actualizată a Regulamentului circulaţiei rutiere

14:52 | 14.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Agenția Informațională de Stat (AIS) „MOLDPRES” va pune mîine în vînzare „Regulamentul circulaţiei rutiere”, care conține toate modificările şi completările din anul curent, informează MOLDPRES.

Modificările incluse se referă la elementele noi de semnalizare rutieră, viteza de deplasare în localităţi şi în afara acestora, dar și pe unele porţiuni de drum.

Regulamentul are drept scop sporirea gradului de organizare şi siguranţă în trafic a transportului pe drumurile publice. Astfel, broșura va conține toate prevederile de circulație rutieră atît în limba română, cît și în limba rusă. La fel, aceasta va include toate indicatoarele rutiere și semnificația lor. Publicația va face parte din biblioteca Monitorului Oficial al Republicii Moldova.

Începînd de mîine, Regulamentul actualizat poate fi procurat la Casa Presei, str. Pușkin, 22, biroul nr. 1, unde se află Monitorul Oficial. Ulterior, publicația va putea fi cumpărată și în librăriile din țară.

Cunoașterea normelor actualizate vor determina participanţii la trafic să respecte regulile de circulaţie, să manifeste în timpul deplasării o atenţie sporită la indicatoarele rutiere, marcajul rutier, la semnalele agentului de circulaţie şi în permanenţă să fie ghidat de responsabilitatea faţă de alţi participanţi la trafic pentru excluderea creării obstacolelor circulaţiei.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img17006197

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!