ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii care vor studia în România trebuie să deţină vize de lungă şedere de tip ”D”

14:15 | 16.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/ Ambasada României în Republica Moldova a făcut publică lista actelor necesare pentru obţinerea vizelor de lungă şedere pentru studii. Vizele pot fi obținute fără o programare prealabilă, de luni pînă vineri, la Secția Consulară a Ambasadei, relatează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei, pentru continuarea studiilor, elevii și studenții declarați admiși la instituțiile de învățămînt din România, trebuie să deţină o viză de lungă ședere pentru studii de tip ”D”.

Pentru a obţine vizele, tinerii care sînt admişi la universităţi, trebuie să prezinte următoarele documente: un formular tip pe care îl pot descărca online de pe adresa http://chisinau.mae.ro, buletin de identitate, două fotografii, copia listei aprobate prin Ordin al Ministrului Educaţiei, certificat de naştere, cazier judiciar, asigurare medicală de călătorie pentru o perioadă de 90 de zile şi dovada mijloacelor de întreţinere – pentru studenţii admişi la studii fără bursă.

Mai multe documente vor prezenta la ghişeu tinerii care vor studia în licee. Ei vor trebui să deţină în afară de documentele prezentate mai sus şi o declaraţie notarială de la ambii părinţi din care să rezulte că aceştia sînt de acord ca minorul să-şi facă studiile în România, inclusiv o declaraţie notarială din partea părintelui care nu însoţeşte minorul în România. Pentru minorii care vor fi însoţiţi de alte persoane se va prezenta acordul notarial al ambilor părinţi.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17006241

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!