ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a transmis condoleanțe și compasiune victimelor atentatelor din Barcelona și Cambrils

17:10 | 18.08.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Andrian Candu le-a transmis omologilor săi Pío García-Escudero, Președintele Senatului spaniol, și Anei Maria Pastor Julian, Președinta Congresului Deputaților, scrisori de condoleanțe în legătură cu atacurile teroriste care au avut loc ieri, în Barcelona și Cambrils, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

“Cu mîhnire am aflat despre atacul terorist din Barcelona, care a curmat viața unor oameni inocenți și în urma căruia zeci de persoane au fost rănite. Gîndurile îmi sînt alături de familiile și rudele victimelor decedate, de cei care se luptă acum pentru viață. În această oră de tristețe și durere vreau să le urez putere și curaj. În numele colegilor din Parlamentul Republicii Moldova și al meu personal, exprim solidaritatea în lupta împotriva actelor de terorism și a atacurilor asupra oamenilor pașnici. Vă rog să transmiteți sincere condoleanțe și compasiune familiilor îndoliate”, se arată în mesajul Președintelui Parlamentului.

Amintim că, în după-amiaza zilei de joi, 17 august 2017, un microbuz a intrat cu viteză în mulțime pe bulevardul La Rambla din Barcelona. Potrivit ultimelor date, 14 persoane și-au pierdut viața și peste 100 au fost rănite, acestea fiind cetățeni din 34 de țări. Atacul a fost revendicat de Statul Islamic.

Un alt atac s-a petrecut în noaptea de 17 spre 18 august, în Cambrils, la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de Barcelona. Poliția spaniolă a ucis cinci teroriști care au intrat cu un autovehicul în pietoni și au rănit șase oameni, fiind suspectată o legătură cu atentatul de la Barcelona.

img17006294

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!