ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Dorin Goțonoagă a ratat obținerea unei medalii la Universiada Mondială

15:07 | 22.08.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Dorin Goțonoagă (81 kg) a ratat ieri obținerea unei medalii la Universiada Mondială, care se desfășoară în Taipei (China), relatează MOLDPRES.

El a repurtat trei victorii în faza preliminară a turneului, câștigînd seria sa. În semifinală, însă, a fost învins de campionul Seungsu Lee (Coreea de Sud), iar în meciul pentru medalia de bronz i-a cedat brazilianului Vinicius Taranto.

Coechipierii Denis Vieru (66 kg) și Norin Tătărescu (73 kg) nu au depășit astăzi faza preliminară a competiției.

Halterofilul Serghei Cechir, clasat pe locul șase la Jocurile Olimpice de la Rio, a ocupat astăzi treapta a noua în concursul categoriei de până la 69 de kilograme cu rezultatul 289 kg (134 la stilul smuls, 155 la aruncat). Vadim Dimitrov (taekwondo) a învins în prima etapă din cadrul categoriei de  54 kg, dar a cedat în următoarea. Dan Olaru și Alexandra Mârca nu au depășit faza preliminară în concursul individual de tir cu arcul.

Sportivii moldoveni vor mai participa la următoarele genuri de sport: Serghei Marghiev, Andrian Mardare, Dimitriana Surdu (toți la atletism), Stepan Dimitrov (taekwondo), Ion Țerna, Ecaterina Câlcic (ambii la haltere).

Reprezentanții Republicii Moldova au cucerit la edițiile precedente ale Universiadelor Mondiale 3 medalii de aur, 4 de argint și 15 de bronz. Campioni au devenit atleții Natalia Cerchez, Ion Luchianov și Zalina Marghieva. Actuala ediție se va încheia pe 27 august.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)   

img17006362

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!