ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip s-a aflat în dialog cu copiii din Diaspora

15:11 | 22.08.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la deschiderea oficială a celei de-a cincea ediții a  Programului DOR – „Diasporă. Origini. Reveniri”, care a reunit o sută de copii din diasporă, din 14 țări. Premierul a salutat participanţii la tabăra de vară, îndemnându-i să petreacă timpul frumos şi util, legând noi prietenii şi aflând lucruri interesante despre ţara de origine a părinţilor lor, tradiţiile şi obiceiurile naţionale, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

“Vreau să vă spun - bine ați revenit acasă și să vă reamintesc că este foarte important să vă cunoașteți originile și țara în care au crescut și s-au format părinții voștri. Vă așteptăm de fiecare dată cu drag”, a menționat Premierul. 

În acelaşi timp, Pavel Filip a spus că plecarea cetăţenilor Republicii Moldova peste hotare este o durere, exprimându-şi regretul că încă nu au fost oferite toate condiţiile ca cetăţenii ţării să se simtă bine la ei acasă. Şeful Guvernului s-a arătat încrezător că R. Moldova se va dezvolta în continuare şi va asigura condiţii bune de trai cetăţenilor săi, indiferent unde se află aceştia, acasă sau departe de ţară. 

Totodată, Premierul a îndemnat conaționalii noștri din diasporă să promoveze imaginea Republicii Moldova și să vorbească cu mândrie despre țara lor de baștină. “Nu este necesar să lăudați autoritățile din țară, dar este foarte important să iubiți Moldova. Doar împreună putem să facem această țară frumoasă, astfel încât să ne mândrim cu ea noi, copiii și nepoții noștri”, a subliniat Pavel Filip. 

În cadrul evenimentului, participanții la Programul DOR au prezentat numere artistice și au dialogat cu Premierul, adresându-i întrebări din cele mai diverse: de la activitatea sa profesională şi perspectivele de dezvoltare ale ţării până la aventurile din copilărie şi hobby-urile sale. 

Peste 400 de copii din 15 țări au participat până acum la cele cinci ediții ale Programului Guvernamental DOR. La ediția din acest an iau parte 100 de copii din Austria, Canada, Cehia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Kazahstan, Portugalia, România, Republica Moldova, Spania şi Ucraina.

img17006367

img17006367

img17006367

img17006367

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!