ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Putin și Abe se întâlnesc miercuri, la Vladivostok, pentru a analiza problema nucleară nord-coreeană

10:40 | 05.09.2017 Categorie: Externe

Tokio, 5 sep. /MOLDPRES/.Președintele rus Vladimir Putin și premierul japonez Shinzo Abe se întâlnesc în această săptămână în Rusia pentru a analiza problema nucleară nord-coreeană, în contextul testării recente de către Phenian a unei bombe cu hidrogen, relatează marți DPA, preluată de AGERPRES şi MOLDPRESdpa.

Cei doi lideri vor avea miercuri o întrevedere în marja Forumului Economic Oriental, găzduit de orașul Vladivostok, situat în Extremul Orient rus, a declarat marți purtătorul de cuvânt al guvernului japonez Yoshihide Suga, într-o conferință de presă.

La reuniunea de două zile de la Vladivostok ar urma să participe și reprezentanți ai regimului de la Phenian, care a efectuat duminică al șaselea și cel mai puternic test nuclear.

Șeful executivului nipon și-a exprimat în mai multe rânduri dorința ca Rusia și China să joace un rol mai important în descurajarea programelor nuclear și balistic nord-coreene.

Phenianul a anunțat că a testat duminică o bombă cu hidrogen, ceea ce a atras reacții de condamnare ferme din partea întregii comunități internaționale. 

 

/Editor M.Cucu/

img17006709

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!