ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE găzduieşte cursurile de instruire în domeniul diplomației economice

13:36 | 05.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. În perioada 4-6 septembrie, în incinta Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au loc cursurile de instruire în domeniul investițiilor și promovării exporturilor, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Evenimentul este organizat cu participarea diplomaților moldoveni, reprezentanților Ministerului Economiei și Infrastructurii și ai Organizației de atragere a investițiilor și promovare a exportului din Moldova (MIEPO), cu suportul Agenției de cooperare internațională a Germaniei (GIZ).

La deschidere, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, a subliniat rolul diplomației economice și centralizării eforturilor instituțiilor naționale în vederea realizării priorităţilor diplomaţiei economice, în particular întru eficientizarea activităţii şi sporirii capacităţilor instituţionale în domeniul atragerii investiţiilor şi promovării exporturilor.

Evenimentul respectiv are loc urmare a semnării în luna iulie curent a Memorandumului MAEIE-ME-MIEPO, referitor la organizarea cursurilor şi programelor anuale de instruire la Chişinău în domeniul diplomaţiei economice pentru reprezentanţii corpului diplomatic al Republicii Moldova peste hotare. Semnarea documentului se înscrie în acțiunile stabilite în Ordinul comun din 20 februarie 2017, cu privire la realizarea priorităţilor diplomaţiei economice, optimizarea şi eficientizarea activităţii birourilor (secţiilor) comercial-economice în cadrul misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova peste hotare, precum şi interacţiunea acestora cu autorităţile publice. 

img17006725

img17006725

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!