ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul plastic Valeriu Paladi a vernisat o expoziţie personală de pictură

18:21 | 05.09.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. O expoziţie personală de pictură sub genericul „Tăcerea care ne vorbeşte” a  artistului plastic Valeriu Paladi, originar din R. Moldova, stabilit în Italia, a fost vernisată astăzi la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei. Expoziţia cuprinde 43 de lucrări realizate de autor în ultimii ani, informează MOLDPRES.

Directorul muzeului sus-numit, Tudor Zbârnea a menţionat la deschiderea evenimentului că Valeriu Paladi a făcut studii de pictură mai întâi la Şcoala de Arte din Făleşti, sub îndrumarea profesorului Gheorghe Jalbă, apoi la Colegiul de Arte Plastice  „A. Plămădeală din Chişinău.

„Artistul şi-a continuat studiile la Academia de Arte din Bucureşti (1990-1996), apoi la Academia de Arte di Belle Arti din Bologna, Italia.  A intrat în atenţia criticilor de artă din Europa.  Această traiectorie îl face să se integreze şi în mediul artistic din Italia”,  a  remarcat Tudor Zbârnea.

Solicitat de MOLDPRES, criticul de artă Tudor Stăvilă a  afirmat că  Valeriu Paladi este un colorist de excepţie şi este foarte bine că a revenit acasă prin această expoziţie.

În context, artistul plastic Sergiu Coţofană a subliniat că Valeriu Paladi este un estet în culoare şi compoziţie foarte rafinat. 

Valeriu Paladi s-a născut  în 1968 în satul Sărata Veche, raionul Făleşti. Începând cu anul 2000  organizează mai multe expoziţii personale în România şi Italia.  Este deţinător al mai multor premii şi distincţii. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Expoziţia va fi deschisă până la 24 septembrie.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17006733

img17006733

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!