ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un şef de poliţie din Cahul a fost reţinut de CNA pentru corupere pasivă

10:33 | 13.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Şeful interimar al Serviciului de patrulare din cadrul Inspectoratului de poliţie Cahul a fost reţinut de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) fiind suspectat că a pretins de la un bărbat 2000 de lei pentru a-i elibera automobilul aflat la parcarea cu plată a poliţiei, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, omul legii a fost arestat în după amiaza zilei de ieri, după ce în biroul său au fost găsite bancnote din suma transmisă de denunţător.

În prezent, poliţistul se află în custodia CNA, fiind reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 10 ani de închisoare cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de timp.

Anul trecut, în vizorul CNA şi al procurorilor au ajuns 49 de poliţişti, inclusiv 12 ofiţeri de urmărire penală, fiind suspectaţi de corupţie. 

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!