ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 14 septembrie 2017

08:14 | 14.09.2017 Categorie: Agenda

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII 

Comisia protecție socială, sănătate și familie se întrunește în ședință.

Ora 9.00, bir. 517 A, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Va avea loc conferința ”Moldovan Media, Audiences and Pluralism” (Media, Audiența și Pluralismul în Republica Moldova”.

Ora 10.00, Sala Europa, Parlamentul R. Moldova.

*** 

Experții Comisiei de la Veneția vor prezenta avizele pe marginea a două proiecte privind securitatea informațională și eliminarea lacunelor din legislația referitor la integritatea teritorială a țării și combaterea activității extremiste.

Ora 10.00, Sala 2 B, Palatul Republicii (intrarea din str. Nicolae Iorga).

***

Va avea loc conferința de presă comună a vicepremierului Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova şi  ministrului Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevičius.

Ora 13.30, holul MAEIE, str. 31 August, 80. Reprezentanţii mass-media sunt rugaţi să vină la sediul ministerului către ora 13.15.

***

Oficiul Național al Viei și Vinului cu susținerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Asociaţiilor producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă”, „Divin”, cu suportul partenerului strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, invită la conferința de presă în cadrul căreia vor fi dezvăluite detalii despre cea de-a XVI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului de la 7 și 8 octombrie curent.

Ora 11.00, sala de conferințe, et. 7, biroul 740, sediul ministerului sus-numit din str. Constantin Tănase 9.  

***

Oficiul Național Erasmus+ lansează o campanie de informare pentru tinerii interesați de studii europene despre oportunitățile oferite de Programul Erasmus+ pe dimensiunea învățământului superior.

Ora 13.30, Universitatea de Stat din Moldova, bloc 2, Sala de conferințe, str. M. Kogălniceanu, 67.

***

Agenţia de presă IPN și Radio Moldova invită reprezentanţii mass-media la dezbaterile publice cu tema: „Modelul Estic și modelul Vestic pentru Moldova: diferențe, avantaje, dezavantaje. Șansele ”Căii a treia”, ediţia a 77-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Ora 14.00, Agenţia IPN.

***

Fiodor Ghelici, preşedintele Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele RM, invită la o conferinţă de presă.

Ora 10.00,  Agenţia IPN.

***

Va avea loc o conferință de presă susținută de Dan Perciun, președintele PAS Youth, și Victor Spânu, vicepreședinte al PAS Youth.

Ora 15.00, sediul Partidului Acțiune și Solidaritate, str. A. Mateevici 31. 

***

Federația de Taekwondo WTF din Moldova invită la conferinţa de presă cu tema: „Conflictul între CNOS (Comitetul Național Olimpic și Sportiv) și Federația de Taekwondo din R. Moldova va fi examinat la Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne”. 

Ora 12.45,  Agenţia IPN. 

***

Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, Muzeul Naţional de Artă al României şi Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” invită la vernisajul expoziţiei ”Ştefan Luchian. Între tradiţie şi modernitate”.

Ora 16.00, str. 31 August 115.

***

Ion Mereuță, profesor, doctor habilitat în medicină, deputat în Primul Parlament, invită la o conferinţă de presă. 

Ora 11.00, Agenţia IPN.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, Linas Linkevičius, întreprinde o vizită de lucru la Chişinău, în perioada 13-14 septembrie. 

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează în perioada 12-14 septembrie o vizită oficială în Republica Turcia, la invitația omologului său, Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Ismail Kahraman.

(Editor M. Jantovan)